Ljubavna magija

Full Version: Nezadovoljstvo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Nezadovoljstvo i bjes štete duši, a bolesna duša uzrokuje I bolest u tijelu. Dakle, duša mora biti negovana. A duša se najbolje neguje ljubavlju, molitvom i pokajanjem. Ali ne moze biti potpuno izlijecena ako se ne promjeni I karakter.
Ali kako se karakter mijenja I da li je to moguće? Nebrojano puta sam pokušavao da shvatim šta uzrokuje bijes, I shvatio sam da se bijes javlja kada se duša drži nekih materijalnih vrednosti . Što je jači intenzitet vezanosti za materijalne vrijednosti, to je jači strah da se materijalno ne izgubi, to je jaca usmjerenost ka sacuvanju I uvecanju materijalnog I to je veci bjes u covjeku koji dalje uzrokuje nezadovoljstvo I bolest duse.

Da bismo izbjegli sudbinu nezadovoljne osobe, moramo promijeniti karakter, naše ljudsko ja . Da bismo promijenili sebe, moramo izdići iznad toga sto nas dovodi do nezadovoljstva. Gdje počinje ljudsko ja, odnosno ljudska ličnost? Počinje od ljubavi, svijesti I želje za poboljsanjem. Da bismo se promijenili, moramo otvoriti srce za ljubav a oci za sagledavanje dobra u nematerijalnim stvarima. Ljubav prema zivotu, prema Bogu, porodici, prijateljima, prirodi.. Preterana vezanost za materijalna dobra, stvara ovisnost I nesposobnost da prihvatimo njihov gubitak. Ovo zatim radja agresiju, bjes I nezadovoljstvo, strah, zavist, nevoljnost da se živi. I što je strah od gubitka materijalnog veći, covjek se bori da ga ne izgubi I u toj borbi I posvecenosti, gubi vrijeme za porodicu, za duhovno, za ljubav.

Ako se osoba cvrsto drži nečeg materijalnog, izgubiće tu stvar. Jer sve zbog čega ubijamo ljubav mora nam biti oduzeto.